
L’Arcimboldo è altresì una statuina dalla forma moderna e stilizzata, creata dal 3D Artist Francesco Conte, esperto in lighting e look dev www.frankwy.com, che premia in Italia e all’estero gli Artisti del Gusto: custodi e ambasciatori di arti antiche, capaci di saper narrare la storia, di comunicare la cultura del proprio territorio, guardando al futuro e restando al passo con i tempi le tendenze, con unicità e capacità emozionale.
Con il riconoscimento de L’Arcimboldo vi è l’attribuzione da uno a tre pennelli, espressione della creatività di ogni artista.
Dopo una serie di valutazioni da parte di professionisti della comunicazione e dell’ambito gastronomico, meritevoli Artisti del Gusto sono entrati a far parte della Guida de L’Arcimboldo con l’assegnazione dei pennelli.

Tom Coll è presente nella Guida de L’Arcimboldo con l’assegnazione di 3 Pennelli nella categoria Artista Espressionista.
Nato in Francia, Tom Coll ha scoperto la sua passione per l’arte della pasticceria in giovane età. Con oltre 15 anni di esperienza, ha un certificato di attitudine professionale (CAP) in pasticceria e un diploma di pasticcere (BM) ed è stato formato da chef di fama mondiale in ristoranti stellati Michelin in Francia, ad Atene e a Cannes.
Lo chef Tom Coll ha iniziato a lavorare al Burj Al Arab nell’ottobre 2021, è questo uno degli hotel più lussuosi al mondo, considerato il migliore tra i migliori, il primo hotel a sette stelle al mondo.

Il Burj al Arab è un simbolo di Dubai tanto quanto la Torre Eiffel lo è di Parigi o l’Opera di Sydney. Rappresenta il boom economico di Dubai e il suo orientamento verso il futuro.
Tom Coll ha portando la sua competenza al Burj Al Arab di Dubai, un background di pasticceria molto ricco che gli ha permesso di evolversi verso livelli molto alti di eccellenza e standard elevati nei diversi hotel e ristoranti in cui ha avuto l’opportunità di lavorare accanto ad alcuni dei migliori chef francesi.
L’ispirazione per le sue creazioni nasce dal gusto e dalle emozioni che desidera condividere attraverso il dessert.

Eleganza e raffinatezza in ogni sua realizzazione, si evince sia alla vista che al palato.
In una struttura come il Burj Al Arab di Dubai, ogni giorno Coll affronta la sfida di riuscire a controllare personalmente la qualità nell’operato dei quarantadue fornai e pasticceri che gestisce.
Lo chef pasticcere esecutivo del Burj Al Arab con grande professionalità gestisce i tanti settori, ognuno con un DNA molto specifico, come ristoranti raffinati, colazioni, beach club, tè pomeridiano, eventi, cene private, ristoranti arabi e molto altro.

Tom Coll
L’Arcimboldo online magazine, takes its name from the 16th century painter Giuseppe Arcimboldo because the artist created the famous “Composite Heads”, or paintings that, from the set of fruit and vegetables, fish and kitchen products represented on canvas, revealed a bizarre, fantastic and at times mysterious human figure.
L’Arcimboldo is also a statuette with a modern and stylised shape, created by the 3D Artist Francesco Conte, expert in lighting and look dev www.frankwy.com , who rewards the Artists of Taste in Italy and abroad: custodians and ambassadors of ancient arts, capable of telling the story, communicating the culture of their territory, looking to the future and keeping up with the times and trends, with uniqueness and emotional capacity.

With the recognition of L’Arcimboldo there is the attribution of one to three brushes, an expression of the creativity of each artist.
After a series of evaluations by professionals in the communication and gastronomic fields, deserving Artists of Taste have become part of the L’Arcimboldo Guide with the assignment of brushes.
Tom Coll is present in the 2025 L’Arcimboldo Guide with the assignment of 3 Brushes in the Expressionist Artist category.
Born in France, Tom Coll discovered his passion for the art of pastry making at a young age. With over 15 years of experience, he has a Certificate of Professional Aptitude (CAP) in pastry making and a Diploma in Pastry Making (BM) and has been trained by world-renowned chefs in Michelin-starred restaurants in France, Athens and Cannes.

Chef Tom Coll began working at the Burj Al Arab in October 2021, this is one of the most luxurious hotels in the world, considered the best of the best, the first seven-star hotel in the world.
The Burj al Arab is as much a symbol of Dubai as the Eiffel Tower is of Paris or the Sydney Opera House. It represents Dubai’s economic boom and its orientation towards the future.
Tom Coll has brought his expertise to the Burj Al Arab in Dubai, a very rich pastry background that has allowed him to evolve towards very high levels of excellence and high standards in the different hotels and restaurants where he has had the opportunity to work alongside some of the best French chefs.
The inspiration for his creations comes from the taste and emotions that he wants to share through dessert.

Elegance and refinement in each of his creations, is evident both to the sight and to the palate.
In a structure like the Burj Al Arab in Dubai, every day Coll faces the challenge of being able to personally control the quality in the work of the forty-two bakers and pastry chefs he manages.
The Executive Pastry Chef of Burj Al Arab with great professionalism manages the many sectors, each with a very specific DNA, such as fine dining, breakfast, beach club, afternoon tea, events, private dinners, Arabic restaurants and much more.